Polkagrisdrink

Här kommer en vintrig drink med smak av polkagris

- 4 cl Johlini

- 4 cl Gin

-2 cl sockerlag (gjort på vatten och polkagris)

- 2 cl Grenadin

- 2 cl grädde

- isbitar

Lägg alla ingredienser i en shaker och skaka kraftigt, var lite försiktig då det är kosyra i Johlini. Så låt burken med fördel vara öppen en stund innan du häller ner det i din shaker. Sila sedan ner i valfritt glas och dekorera med en polkagris


Sangria med Johlini

Här kommer en vintrig variant av sangria på Johlini.

- Lägg apelsin och tranbär i botten på en karaff.

- Fyll karaffen med 2/4 vitt vin, 1/4 med blodapelsinjuice och resterande fjärdedel med Johlini. 


Vintrig Ginolini

- 4 cl Gin

- Johlini

+ Toppa med tranbär 

En riktigt fin och vintrig Ginolini. Perfekt till minglet.  


Pink Ginolini

- 4 cl Pink Gin
Johlini

Ginolini kan vara vår absoluta favoritdrink när det kommer till drink. Extra god med Pink Gin.


Glögg på Johlini

Koka upp en del äpplemust, två delar Johlini samt nejlikor och kanelstång. Låt stå och dra någon timma efter uppkokning. Ta sedan bort nejlikor och kanelstång och värm igen. 


Johlini Spritz

- 10 cl Johlini

- 6 cl Aperol

- is och en kanelstång

En höstig drink med Aperol och Johlini


Höstig Johlinispritz

- 6 cl Johlini

- 4 cl Aperol

- 2 cl blodapelsinjuice 

- 2 cl sockerlag med smak av kanel (2cl sockerlag + 1krm kanel)


Alkoholfri äppledrink

- 5cl ginger ale

- 10 cl Johlini

- 5 cl äpplemust

- Citronsaft från en halv citron

Dekorera gärna glaset med en kant av socker och kanel + en skiva äpple

Även god med rom om så önskas




Vitlöksstekta räkor

- Börja med att hacka vitlök.
- Släng en rejäl klick med smör i en varm stekpanna-
 När smöret slutat puttra, i med önskad mängd hackad vitlök. Strax efter en generös klick med tomatpuré.
- Stek samman en stund och i med räkorna.
- Rör ihop och stek några minuter.
- På med massor av persilja!
- Klart! Gott, gott, gott 🥂 Serveras med en väl kyld Johlini

Färskostdipp

- Hacka rödlök och färsk gräslök.
Vält ut ett paket med färskost på en tallrik.
- Strössla ut chips runt om.
- Toppa färskosten med lök och valfri rom.
- Klart! Njut tillsammans med en kall Johlini!


Sushi i avokado

- Börja med att koka ris
- Hacka eller pressa vitlök
- Skär färsk lax i små kuber 
- I laxen blandar du soya, vitlöken, sesamolja & riven ingefära, salt & pressad citron. Låt gärna marinera en stund i kylskåpet.
- Dela sedan avokadon på mitten & fyll kärnhålet med ris.
- Toppa med laxen, en klick majonäs , hackad persilija & ev lite chilli. En sträng med sriracha majo.

Du får själv anpassa hur mycket du vill ha av allt. Serveras med väl kyld Johlini 🥂 

Johlini AB, Stora Västerbo 52155 Floby ©2024

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Apple Pay Payment with Google Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

© 2025 Johlini AB